• Akupunktur

 • I østen har akupunkturen være brugt i mange tusinde år, og tager man til f.eks. Kina, vil man opleve, at kineserne bruger den på lige fod med den vestlige medicin. Også i Danmark er akupunkturen populær, og en nylig undersøgelse viser, at ca. 24 procent af den danske befolkning har brugt akupunktur på et eller andet tidspunkt i livet.

  At akupunktur er en populær behandlingsform, mærker jeg også i min klinik. Flere og flere mennesker vil i dag gerne gøre en aktiv og personlig indsats for at bekæmpe smerter, kronisk sygdom eller få nedsat et højt medicinforbrug. Vi vil have det godt både mentalt og fysisk, så vi kan leve livet i det tempo vi selv sætter. 

  Mange kender akupunkturen som en behandlingsform, der kan afhjælpe ømme muskler og nakkespændinger. Men det er kun en lille del af det, som akupunktur er godt for. Med nåle kan man ikke blot påvirke muskler og led. Man kan også påvirke nervesystemet, hjernen, hormoner, immunforsvaret og mange af de organer, vi har i kroppen. På den måde kan man med akupunkturbehandlinger afhjælpe og kurere en lang række af de livsstilssygdomme, som vi danskere slås med i dagligdagen. Det er måske også værd at bemærke at akupunkturen til forskel fra megen medicin er helt ufarlig og uden bivirkninger.

  Når jeg praktiserer akupunktur benytter jeg tynde og sterile engangsnåle, som jeg indsætter i nøje udvalgte punkter på kroppen. Ofte bruger jeg mellem 10-20 nåle ad gangen, alt efter hvad en person fejler. Da nålene er ultratynde, synes langt de fleste at behandlingen er næsten smertefri. Selv folk der kommer til mig med nåleskræk bliver ofte overrasket over, hvor lidt man mærker under selve behandlingen.

  Ofte kombinerer jeg akupunkturbehandlingen med andre behandlingsformer - alt efter hvad der giver det bedste og mest effektive resultat. Der findes derfor ikke "standardbehandlinger" i min klinik, idet hver konsultation skræddersys efter hver enkelt person og deres individuelle sygehistorie.

  Læs mere om de andre behandlingsformer jeg benytter i klinikken her

 • Har du 3 minutter?

 •  

  Vil du vide mere om, hvordan akupunktur virker? Så se denne lille 3 minutters video som kort og præcist viser, hvordan kroppen reagerer på akupunktur, og hvorfor behandlingsformen er så effektiv.

  Bemærk at videoen er på engelsk.