• Barnløshed og fertilitet

 • Der er mange gode grunde til at benytte akupunktur ifm. at man ønsker at blive gravid. Akupunkturen kan nemlig gøre en stor forskel for dig, der ønsker at øge chancerne for en spontan graviditet, eller for dig/jer der er i gang med hormonbehandling, IUI, IVF og ICSI.

  Akupunkturen kan bl.a.:

  • fremme ægløsning og sikre en mere regelmæssig menstruation
  • øge ægkvaliteten hos kvinden
  • øge sædkvaliteten hos manden (forbedre strukturen og øge spermtallet)
  • sikre en bedre blodgennemstrømning til livmoderen, så der er større chance for, at det befrugtede æg kan sætte sig fast
  • afspænde livmodermusklen og reducere stress i kroppen generelt
  • øge graviditetschancen ifm. IUI, IVF og ICSI behandlinger
  • forøge effekten af hormonbehandlingerne og samtidig reducere bivirkninger
  • mindske risikoen for en spontan abort
  • give et større overskud og skabe en følelse af velvære samt mentalt ro
  • mindske gener ved PCO/PCOS og endometriose (Læs Lærkes personlige historie om PCO og graviditet)

  Som det ses ud for ovenstående liste, så rummer akupunkturen en masse muligheder for hjælp til både par og enlige, der ønsker hjælp til at blive gravide.  Forskning både herhjemme og i udlandet viser også, at der er god grund til at benytte akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandling, idet det øger chancen for en graviditet.

 • Hvorfor vil det ikke lykkedes?
  Nogle par eller kvinder oplever, at de har svært ved at få et barn på trods af, at utallige undersøgelser viser, at der ikke burde være noget i vejen med hverken kroppen, ægløsningen eller sædkvaliteten. Men hvorfor bliver man så ikke gravid?

  Når jeg arbejder med akupunkturen, så arbejder jeg med en anden form for diagnosticering, idet jeg kigger på kroppen som en helhed. De problemstillinger jeg ofte ser i forbindelse med infertilitet kan være ubalancer, mangel på ressourcer eller stagnationer i kroppen. Det kan lyde lidt hokus-pokus agtigt, men faktisk er det utroligt simpelt! Når kroppen ikke fungerer optimalt, så kan man få problemer med både hormonsystemet og hele det reproduktive system i kroppen.

  Kirurgiske indgreb og ar fra tidligere fødsler kan også spænde ben for, at man kan blive gravid igen.

 • Herudover så skal man ikke undervurdere det faktum, at det kan det være stressende og en utrolig stor belastning for især kvinden at skulle igennem en forløb med fertilitetsbehandling. Talrige undersøgelser, hormonbehandlinger, bekymringer og følelsen af utilstrækkelighed kan komme til at fylde rigtig meget, og det kan være svært at slappe af. Mange kvinder oplever at akupunkturbehandlingerne hjælper til med, at skabe mere ro og overskud i kroppen - både mentalt og fysisk.

  Sådan behandler jeg dig/jer i Sivebæk-Akupunktur klinik
  Når man møder op for første gang i min klinik, så vil vi tage en snak om hvilke problemstillinger du kommer med, og hvordan jeg kan hjælpe dig. Akupunkturbehandlingerne vil blive tilrettelagt, så de understøtter din menstruationscyklus, hvad enten du ønsker at blive naturligt gravid eller får hjælp af en fertilitetsklinik. Er du i gang med fertilitetsbehandling, så vil akupunkturforløbet tilrettelægges, så det supplerer hormonbehandlingerne igennem insemination (IUI) eller reagensglasbehandling (IVF eller ICSI). 
  Hvis du er kvinde anbefaler jeg at du starter ud med akupunkturbehandlinger så tidligt i et fertilitetsforløb som muligt, for at skabe de bedste muligheder for at en graviditet lykkedes. Alt efter hvad din problemstilling er, og hvad der skal arbejdes med - så vil du modtage behandling ca. 1 gang ugentligt. I enkelte tilfælde anbefaler jeg, at man starter op, de første 1-2 uger her hos mig, med 2 behandlinger om ugen.

  Er du mand og vil du øge din sædkvalitet, så er det vigtigt at bemærke, at det tager 2-3 måneders behandling med akupunktur for at sikre et optimalt resultat. I sådan et forløb vil du modtage akupunkturbehandlinger 1 gang om ugen.