Det korte og præcise svar er NEJ. Man behøver absolut ikke at tro på akupunktur, for at det har en effekt.
Jeg behandler ofte skeptikere, der er blevet henvist til mig af en ægtefælle, ven eller mor, og som regner med kun at komme en enkelt eller to gange for at få fred fra velmenende råd hjemmefra. Men når først folk mærker den positiv effekt akupunkturen har på kroppen, så behøver de derhjemme ikke at skubbe på længere. Klienten kommer ganske frivilligt. Så akupunkturen er som så meget andet her i livet - man skal opleve det på egen krop for at vide, at det har en effekt.
Nålene er på tykkelse med et hårstrå. De nåle, jeg benytter i klinikken, er kun 0,22 mm tykke. Det betyder at behandlingen er næsten smertefri, idet nålene er så tynde som de er.
Ja, det kan man sagtens! Jeg har behandlet mange unge og voksne, der har haft nåleskræk. Det kan måske synes en smule paradoksalt at folk går til en akupunktør, hvis de har nåleskræk. Men hvis folk har det rigtig skidt eller har smerter i kroppen, så udfordrer de gerne deres nåleskræk, hvis resultatet er, at de får det bedre.
Jeg har en lang række af "værktøjer", jeg gør brug af, hvis folk er bange for nåle. Åndedrætsøvelser, indføringshylstre, tynde nåle og forskellige nåleteknikker kan hjælpe med til, at klienten oplever meget lidt ubehag.
Det kommer an på hvilken type person du er, for vi oplever alle smerte forskelligt. Nogen af mine klienter siger, at de mærker ingenting. De fleste oplever lidt ømhed eller følelsen af et lille stød under behandlingen. Alle disse fornemmelser aftager normalt, når nålen først er i.
Det afhænger af hvad man fejler, og om sygdommen er kronisk eller akut. Akutte ting, som f.eks. hold i ryggen/nakken, sportsskader, piskesmæld og andre nyligt opståede skader, kræver ofte få behandlinger med korte dages mellemrum.
Hvis man kommer med en kronisk sygdom, har jeg god erfaring med, at man starter med at modtage akupunkturbehandling 2 gange om ugen de første 2-3 uger. Det sikrer, at vi får sat gang i processen hurtigt og effektivt, så behandlingsperioden ikke bliver forlænget unødigt. Herefter vil klienten modtage behandling ca. 1 gang ugentligt, indtil den ønskede effekt er opnået.
Ja, man må meget gerne tage en ven, ægtefælle, forælder eller lignende med.
Sivebæk-Akupunktur
v. Jeanette Sivebæk Mikkelsen
Stilling Landevej 36, 8660 Skanderborg
Tlf. 25 21 75 92
mail@sivebaek-akupunktur.dk
CVR nr. 38822306